Veelzijdige blogger en youtuber Yvonne: Verschillende dingen doen houdt me scherp en geïnspireerd

Kun je kort iets vertellen over wie je bent, wat je doet en waar mensen je kunnen vinden?

Hallo allemaal! Ik ben Yvonne, een trotse moeder van drie puberzoons,
woonachtig in het prachtige Groningen. Mijn hart gaat uit naar dieren; thuis hebben we drie lieve katten en een lieve hond. Maar dat is nog niet alles. Ik ben ook een enthousiaste online ondernemer met maar liefst vier websites. Twee daarvan zijn mijn grote passies: Vegalifestyle Hier deel ik mijn liefde voor een plantaardige
levensstijl. Ontdek heerlijke recepten, handige tips en inspiratie om
bewust en gezond te leven. De andere is Reizenmetpassie. Reizen is mijn andere grote passie. Op deze website neem ik je mee op avontuur, deel ik mijn reiservaringen en geef ik tips voor onvergetelijke reisbestemmingen. 

En last but not least, ik heb onlangs mijn eigen YouTube-kanaal gelanceerd: VegalifestyleTV. Hier deel ik nog meer van mijn passie voor een plantaardige levensstijl, reizen en alles daartussenin.

Wat betekent multipotentialisme voor jou en hoe kwam je erachter dat je een multipotentialite bent?

Als moeder van drie pubers, waarvan één ook nog eens worstelt met een ernstige vorm van epilepsie, is het altijd een ware kunst om alle ballen in de lucht te houden. Maar daar houdt het niet op. Voeg daarbij mijn eigen bedrijf en mijn veelzijdige interesses, en je hebt een volle agenda die me continu in beweging houdt.

Het runnen van een eigen bedrijf is een avontuur op zich, met alle uitdagingen en voldoening die ermee gepaard gaan. Mijn websites, waar ik veel tijd en energie in steek, zijn niet alleen gericht op het schrijven van teksten, maar ook op het achter de schermen onderhouden van de site, het beheren van sociale media en nu zelfs het creëren van content voor
YouTube.

Maar ondanks de drukte en uitdagingen, vind ik het heerlijk om zoveel verschillende dingen te doen. Het stelt me in staat om mijn passies te volgen en mijn creativiteit te uiten op verschillende platforms. Het houdt me scherp en geïnspireerd, en ik geniet van elke stap op dit avontuurlijke pad.

Wanneer ben jij op je best en het meest creatief?

Creativiteit kent geen specifiek moment voor mij; het ontstaat gewoon, als een natuurlijk proces. Het is niet iets wat je kunt plannen.

Hoe combineer je jouw verschillende passies en talenten in je werk?

Hoewel creativiteit niet te plannen valt, maak ik wel een week planning. Ik reserveer echter ruimte in die planning voor mijn creatieve proces. Desondanks verloopt bij mij vaak alles anders dan gepland, en juist dat maakt het allemaal zo boeiend. Maar aan het einde van de week kan ik bijna altijd met trots zeggen dat mijn planning af is.

Wat zijn de grootste uitdagingen waar je als multipotentialite mee te maken hebt gehad en hoe heb je die overwonnen?

In het begin vond ik het wel lastig om de balans te vinden. Vooral tussen werk en privé. Het plannen van tijd tussen gezin en bedrijf is altijd een uitdaging geweest. Gelukkig heb ik nu een goede balans gevonden.

Het is voor mij en ons, voor essentieel om bewust tijd vrij te maken voor mijn zoons, die ook hun aandacht verdienen. Bijna elke zaterdag ben ik langs de zijlijn te vinden bij hun voetbalwedstrijden. Ik plan momenten in om spelletjes met ze te spelen en organiseer leuke uitjes, zowel samen als individueel met elk van hen. Mijn werktijden zijn zo georganiseerd dat ik bijna elke dag werk tussen 9.30 en 15.00 uur, wanneer ze op school zijn. Na 15.00 uur heb ik de flexibiliteit om samen
met hen iets te doen als daar behoefte aan is, of anders kan ik nog wat doorwerken.

Het aannemen van stagiaires en het delegeren van werk is een praktische oplossing gebleken sinds een paar jaar. Dit stelt me in staat om taken te verdelen en meer ruimte te creëren voor zowel mijn gezin als mijn
bedrijf.

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit en hoe houd je jezelf gemotiveerd en geïnspireerd?

Behalve donderdag, werk ik op doordeweekse dagen samen met mijn stagiaires. Op dit moment heb ik er vier, waarvan drie bij mij op locatie werken en één vanuit huis alleen op donderdag werkt. We houden elkaar scherp en werken aan een aantal taken samen, vooral bij het maken van video’s.

Er zijn dagen waarop mijn motivatie wat achterblijft. Gelukkig, door samen te werken met mijn stagiaires, lukt het meestal wel om die motivatie terug te vinden. We kletsen meestal eerst wat en daarna is het tijd voor actie. Soms is het fijn om in de planning te schuiven. Dan pakken we een andere taak eerst op. Als er iets ontbreekt voor een video, nemen we de tijd om het eerst te maken voordat we verder gaan. En als het echt niet wil lukken, maak ik graag een wandeling om mijn
gedachten te verfrissen. Vaak helpt dat om weer op gang te komen. En soms helpt het ook om eerst een andere taak te doen, als ik die ene taak even niet lukt. Meerstal lukt die taak dan op een ander moment wel heel goed.

Hoe ga je om met eventuele kritiek of onbegrip van mensen die denken dat je één focus moet hebben of een keuze moet maken?

Het maakt me totaal niet uit wat anderen vinden. Vroeger was dat wel anders, maar sinds mijn scheiding ruim vijf jaar geleden, leef ik echt mijn eigen leven. Dit brengt me geluk en daarom voelt het goed. En mensen praten toch wel of vinden overal toch wel wat van.

Wat zijn je toekomstplannen en ambities als multipotentialite?

Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een cursus en ik heb al ideeën voor de volgende twee projecten. Mijn plan is om een Vegalifestyle Academy te creëren, samen met het uitbreiden van mijn tweede YouTube-kanaal en deze stevig te laten groeien.

Wil je meer lezen of zien van Yvonne? Kijk dan op haar websites Vegalifestyle, Reizenmetpassie of haar Youtube kanaal: VegalifestyleTV.

Herken jij je in het verhaal van Yvonne? Of wat doe jij juist heel anders? Laat je horen in de comments.

Comments

10 reacties op “Veelzijdige blogger en youtuber Yvonne: Verschillende dingen doen houdt me scherp en geïnspireerd”

 1. Claire avatar
  Claire

  Wat een goed idee om met stagiaires te werken! Leuk om je zo beter te leren kennen Yvonne!

 2. Linda schrijft 't op avatar
  Linda schrijft ‘t op

  Wat leuk om Yvonne zo beter te leren kennen. Ik heb een beetje hetzelfde ritme, na twee uur besteed ik mijn tijd aan andere dingen.

 3. Malou avatar
  Malou

  Wat fijn dat die stagiaires zo goed zijn voor de inspiratie! Bij mij ontbreekt de inspiratie ook wel eens, dus dat stukje is wel herkenbaar voor mij

 4. Tess avatar
  Tess

  Ik vind deze interview reeks altijd zo leuk om te lezen!

 5. Corrina avatar
  Corrina

  Dank dat we zo kennis kunnen maken
  Ik heb voor me werk ook weleens gedacht aan stagiaires maar uiteindelijk een vaste kracht genomen

 6. Wanda avatar
  Wanda

  Leuk om zo meer te weten te komen achter de blogger en hoe degene de zaken aanpakt!

 7. Eat Live Travel avatar
  Eat Live Travel

  Wat een leuk interview weer. Ik eet zelf ook plantaardig en heb meteen een kijkje genomen op de website. Leuk!

  1. Heleen avatar

   Wat leuk om te horen! Leuk 😀

 8. Sandra avatar
  Sandra

  Zo fijn om nieuwe blogs, de persoon erachter te leren kennen en hoe zij het ziet

  1. Heleen avatar

   Fijn om te horen Sandra! Dat is inderdaad precies de bedoeling 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *