Interview

Veelzijdige blogger Claire: “je hoeft alleen maar verantwoording af te leggen aan jezelf”

Vandaag interviewen we veelzijdige blogger Claire. Moeder van 2 kinderen en eigenaar van 2 blogs: Claire’s Mission & Op avontuur met kids. Naast blogger is ze ook dreumes- en peuterdansdocent, meditatieleraar en is het haar wens om dit jaar te gaan emigreren of fulltime te gaan reizen.

Wat betekent multipotentialisme voor jou en hoe kwam je erachter dat je een multipotentialite bent?

Ik ben altijd een dromer en doener geweest; de dromen die ik heb, die realiseer ik graag. Deze eigenschap kwam op school niet goed uit de verf. Floreren is een systeem is namelijk nooit mijn kracht geweest. Maar het is iets wat ik verder ben gaan ontwikkelen toen ik begon met werken en in 2011 begon met ondernemen. Het ondernemerschap is het moment geweest voor mij dat ik echt ontdekte dat ik alles kan waar ik van droom. En dat ik een multipotentialite ben.

Wanneer ben jij op je best en het meest creatief?

In de ochtend. Sinds ik het boek Miracle Morning heb gelezen, staat mijn wekker iedere dag om 5 uur. En ik vind het echt magisch om de dag lekker in alle rust op te starten! Al moet ik opbiechten dat mijn dochter sinds kort mee doet, en toch alweer gezellig begint te babbelen en stuiteren om half 6. Haha!

Hoe combineer je jouw verschillende passies en talenten in je werk?

Mijn blogs zijn mijn basis. Eigenlijk al sinds 2016, toen ik met Claire’s Mission ben begonnen. Het fijne aan bloggen is dat je kunt delen wat je wilt en wanneer je wilt. Nu werkt dat wel een tikje anders omdat mijn blogs nu sinds 2 jaar ook een belangrijke inkomstenbron zijn geworden. Maar ik vind niets fijner dan heerlijk in mijn schrijf-bubbel te duiken en de mooiste artikelen te schrijven. Ook mijn liefde voor fotografie komt hierin goed van pas. Zo combineer ik verschillende passies en talenten in mijn werk; van verhalen maken tot schrijven, interviewen, fotografie, mensen enthousiasmeren, een team aansturen en meer. Want had ik al gezegd dat ik met Op avontuur met kids ook een team van 22 gastbloggers heb en dat dit aantal maandelijks groeit? Een feest!

Hoe ga je om met eventuele kritiek of onbegrip van mensen die denken dat je één focus moet hebben of een keuze moet maken?

Die heb ik inderdaad veelvuldig gehad. Maar weet je wat? Er is eigenlijk maar één persoon die je echt verantwoording hoeft af te leggen en dat is aan jezelf. Als jij gelukkig bent, doet waar je van gaat stralen; wie is een ander dan om je naar beneden te brengen?

Wat zijn je toekomstplannen en ambities als multipotentialite?

Wij willen heel graag weg uit Nederland en gaan wonen in een heerlijk warm land, waar het strand en de oceaan op loopafstand te vinden zijn. Waar onze kindjes vrij kunnen rondrennen, zorgeloos kunnen opgroeien en wij iedere dag tegen elkaar kunnen zeggen ‘’wat hebben we het goed’’. Die droom zijn we nu aan het realiseren.

Wil je meer zien van Claire? Kijk dan op haar blogs: Claire’s Mission en Op avontuur met kids!

2 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.