Interview

Op welk project, inzicht, artikel of product ben jij het meest trots en hoe heb je het aangepakt?

Sinds ik deze blog heb (zo sinds begin dit jaar) heb ik gemerkt dat ik het het allerleukst vind om anderen naar hun ervaringen te vragen over veelzijdigheid, creativiteit, multipotential zijn, bloggen, maken en ondernemen. Eigenlijk is het veel leuker om te interviewen dan hier zelf over te schrijven. Meer inspiratie, minder informatie. Omdat – en daar geloof ik heilig in – we het meest leren van elkaar. Als ik interviews doe, denk ik steevast: wat grappig dat we zo ongeveer dezelfde ervaring hebben, maar doordat jij het door jouw bril bekijkt, het heel anders omschreven wordt. Andere mensen hebben andere inzichten, gaan anders met dingen om: waarom zou ik alleen maar mijn verhaal opschrijven?

Daarom lijkt het me heel leuk om een soort groepsinterview te doen, waar jij in de comments jouw ervaringen kan delen en waarin we elkaar kunnen inspireren. In je eentje ga je sneller, maar met z’n allen kom je verder. Dat is het concept.

Het idee is: laat ons onderaan deze blogpost weten op welk project, inzicht, (blog)artikel of product van de afgelopen tijd ben jij het meest trots en hoe heb je het aangepakt? Pak lekker uit, geef jezelf een schouderklopje en vermeldt vooral je Instagram-naam of website. Daarna kies je één comment van een ander uit, waar je iets van hebt geleerd of iets waar je heel blij van wordt, je over verbaast of juist in herkent. Of iets waar je zelf nooit op zou zijn gekomen en laat je daar een leuke reactie op achter. Zo kunnen we elkaar inspireren en leren we elkaar een beetje beter kennen.

Ik zal aftrappen met een inzicht: deze blogpost kwam eigenlijk voort uit een proces wat een beetje moeizaam was, maar waar ik wel trots op ben. Het hele inzicht dat ik niet altijd het wiel hoef uit te vinden, maar andere mensen ook heus echt goede ideeën hebben. Dat ik niet alles zelf hoef op te lossen en: dat ik het niet altijd allemaal heel goed hoef te weten. Dat ik eigenlijk een betere interviewer ben dan iemand die advies geeft. Ik vind input van anderen en daarop voortborduren veel fijner. Logische eigenlijk, ik heb altijd veel interviews gedaan en vond dat altijd superleuk. Ook de interviews die moeizaam waren, zijn leuker om te schrijven dan een artikel met: ik zal je wel even vertellen hoe ik dat aanpak. Maar toen ik deze blog begon, begon ik wel met het schrijven van dat soort artikelen, want: het is zakelijke gezien handig als mensen jou als expert over een bepaald onderwerp zien. Dat is voor mij dus niet altijd de beste aanpak. Interviewen en anderen naar hun mening vragen en op een podium zetten, vind ik vele malen leuker.

Hoe ik het heb aangepakt? Door toch m’n gevoel te volgen en interviews te plaatsen, al vond ik dat eerst een zwaktebod. Nu blijkt niet alleen dat ik dat veel leuker vindt, maar jullie ze ook veel beter lezen. Wat stom dat ik daar zo moeilijk over deed. Het is echt makkelijk, om het jezelf moeilijker te maken dan nodig is.

Doe je mee? Laat je horen in de comments, ik ben echt heel benieuwd naar waar jij trots op bent.

14 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.