Tasjes

What’s in my bag: thuisbakker Lisette is op het maken van elk eetbaar kunstwerk voorbereid

Op dit moment is de collectie katoenen tasjes gelanceerd. En wat is een leukere manier om dit te vieren dan door een ‘What’s in my bag’ blogpost? Een soort binnenkijker in het klein. Vandaag krijgen we een kijkje in maar liefst twee tassen van Lisette. Als directiesecretaresse pakt ze in de ochtend een heel andere tas in dan wanneer ze vanuit huis mooie én lekkere taarten maakt voor allerlei soorten feestjes in en rondom Amersfoort. Dus woon je in de regio van Amersfoort? Dan weet je vanaf nu waar je moet zijn.

Twee heel verschillende tassen dus, al zouden haar collega’s het vast niet erg vinden als ze ze eens zou omwisselen. We beginnen met de tas die ze meeneemt als ze naar haar werk als directiesecretaresse gaat:

Lisette: “Ik ben een sucker voor mooie spullen, de tas kwam ik online tegen en heb ik custom-made laten maken bij Van Veer Doctor’s Bags, een heel mooi merk van een Nederlandse dame die de tassen in Zuid-Spanje maakt. Ik heb een extra grote besteld omdat mijn werklaptop mega is. Zie je ook de bijpassende zipper pouch? Die is echt ideaal en heb ik altijd bij me en gaat ook mee in mijn handtas.”

Voor dag en dauw op, dus een espresso voor onderweg

De koffiebeker én dopper zijn onmisbaar. Als ik naar kantoor ga, vertrek ik voor dag en dauw en dan is een espressootje onderweg echt heerlijk. Om diezelfde reden ontbijt ik altijd pas op kantoor, zie de topcup beker met lepel: dat scheelt ’s morgens tijd én ik heb niet zo’n trek in de vroege ochtend. Haha, als ik wel zou ontbijten voor vertrek dan zou ik om tien uur alweer trek hebben in lunch 😉

Zelfvoorzienende controlfreak

Verder altijd bij me: smintjes in dropsmaak, een pen, reserve-batterijen voor mijn muis. Ik ben ouderwets geschoold als secretaresse en een milde controlfreak dus ik heb graag reserve bij me. In de winter heb ik ook altijd een extra paar panty in de auto (of bureaula). En dan dat botermesje, ik bak dus mijn eigen zuurdesembrood en met dat mesje kan ik makkelijk broodjes smeren (de pot pindakaas & duo penotti staat al op kantoor), ik ben graag zelfvoorzienend hè.. 

Over de paperassen: het liefst werk ik papierloos maar soms als het heel druk is, vind ik het fijn om te schrijven, ook heb ik vaak wat belangrijke presentaties en papieren in een mapje bij me. 

Lisette bakt

Het bakken van lekkere én mooie taarten wordt serieus aangepakt en daar heb je allemaal spullen voor nodig waarvan ik niet wist dat ze bestonden. Maar met wat uitleg kan ik me helemaal voorstellen dat dit onmisbare must-haves zijn voor een bakliefhebber als Lisette:

Dit zit er in de @lisettebakt tas:

“De koksbuis vind ik waanzinnig, ik kreeg deze van mijn man voor mijn verjaardag. Hij liet ‘m customizen met ‘Lisettebakt’ erop geborduurd.”

“Begin dit jaar besloot ik me op te geven voor een cursus Patisserie. Voor mijn werk heb ik al veel opleidingen gedaan en het leek me ontzettend leuk om tijd te maken voor een opleiding die ‘alleen maar voor de leuk’ is. Ik ben ontzettend leergierig en door het doen van zo’n opleiding gaat je leercurve als een speer, omdat je tijdens de opleiding gewoon heel veel oefent. Op de een-na-laatste avond kwam ik thuis en realiseerde dat als ik niks zou organiseren, ik weer net zo ‘weinig’ zou bakken als voor de opleiding. Dus ik besloot ook te gaan bakken op bestelling. Om de simpele reden dat je door voor anderen te bakken, je veel meer kunt bakken. Het is dus echt een manier om mijn hobby te kunnen uitbreiden.”

Sindsdien is mijn voorraadkast met grondstoffen én materialen fors uitgebreid. Voor mij onmisbaar: 

  • Weegschaal! Patisserie is een precies werkje, soms op de halve gram nauwkeurig. 
  • Deense deegklopper: dit is zo’n wonderlijk apparaat, ik gebruik het om het plakkerige zuurdesemdeegje mee te mengen. Dat deeg heeft ongeveer 75% vocht, en die Denen hebben er een slimme garde voor uitgevonden. 
  • Lineaal: meten is weten 😉 als je een constant resultaat wilt, moet je het wel opmeten natuurlijk.
  • Draadgarde van de KitchenAid: het apparaat zelf past niet in een tas, dat was trouwens ook al een verjaardagscadeau. Ben ik superblij mee. Wat een krachtpatser is dat. Scheelt veel tijd en zwaar werk. 
  • Receptenboekje, ik werk altijd met een recept. Inmiddels heb ik een mooie voorraad receptenboeken, en ik vind ook veel online. Vaak volg ik het recept de eerste keer precies, en maak ik de volgende ronde mijn eigen variatie. 
  • Tot slot zie je allerlei spatels, paletmesjes en een pincet: die gebruik ik voor het decoreren van de feesttaarten. 
  • Zie je de visitekaartjes? Dat vond ik zo leuk om te laten maken, ik heb ook stickers laten drukken zodat ik de bestellingen semiprofessioneel kan inpakken. 

Meer baksels en taarten zien van Lisette? Volg haar dan via @lisettebakt

8 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.