Houten Lijntekeningen

Hoe onze lasersnijder ervoor zorgde ik dat ik wél zelf kunst kon maken

Dit is waarschijnlijk geen verrassing voor je: ik ben altijd al gefascineerd geweest door kunst.

Ik hou van de manier waarop kunstenaars hun emoties, gedachten en visies kunnen uitdrukken in verschillende vormen en stijlen. Ik bewonder ook de handigheid die ze hebben om iets moois en unieks te maken. Ik denk veel na over creativiteit en kunst en ben ervan overtuigd dat niet alleen professionele kunstenaars creatief zijn. Iedereen is creatief. Creativiteit is niet iets wat je hebt of niet hebt. Het is iets wat je kunt ontwikkelen, oefenen en verbeteren. Het is iets wat je kunt gebruiken om jezelf te uiten, om plezier te hebben, om te leren.

Creatief omgaan met waar jij goed in bent. 

Voor mij ligt mijn creativiteit hierin. Schrijven & fotograferen zijn de belangrijkste ‘producten’ van mijn creativiteit. De rest zit in mijn hoofd en zit ik indirecter in. Ik kan bijvoorbeeld helemaal niet goed schilderen. Het gaat mij vooral om creatief denken. En misschien nog wel belangrijker: creatief omgaan met waar jij goed in bent en van daaruit werken.

Geheugensteuntje

Maar soms kan ik ook wel een geheugensteuntje gebruiken. Iets fysieks aan de muur of op mijn bureau waardoor ik herinnerd word aan het idee: hoe kan ik hier zo creatief mogelijk mee omgaan?

Zo is dit project met houten lijntekeningen uit de lasersnijder ontstaan. Ik vind het leuk om naast het bloggen ook iets fysieks te maken dat met kunst te maken heeft. Als je weleens eerder een blogpost op deze site hebt gelezen is het je wel duidelijk: ik ben zelf een duizendpoot die graag meerdere dingen naast elkaar doet. Ik hou van de afwisseling en de uitdaging. Ik hou ervan om nieuwe dingen te proberen en te ontdekken.

Een spijkerjasje in de lasersnijder

Sinds kort hebben we thuis een lasersnijder en die wordt elk weekend gebruikt om toffe dingen te maken. Afgelopen week hebben we getest of het mogelijk is om mijn logo in een spijkerjasje te graveren en ja hoor: dat kan gewoon. Hoe tof! We kunnen met de lasersnijder graveren en uitsnijden. De houten lijntekeningen zijn uitgesneden. Je kunt dus niet zomaar elke lijntekening ombouwen tot lijntekening en uitsnijden. Alle lijnen moeten aan elkaar vastzitten, anders worden ze weggesneden. Het is de ideale combinatie van kunst en techniek. Op dit moment hebben we twee lijntekeningen waar we heel trots op zijn.We bedenken en testen elke keer weer nieuwe ontwerpen.

Ode aan inspirerende kunstenaars

Met deze kunstwerken breng ik een ode aan de meest inspirerende kunstenaars, waaronder natuurlijk Vincent van Gogh. Als er één kunstenaar is die van doorzetten wist, was hij het wel. Daarom hebben we een lijntekening gemaakt aan de hand van een zelfportret van Vincent van Gogh. In de shop hebben we ook het Meisje met de Parel en we broeden nog op meer kunstwerken, dus als je dit leuk vindt: houd de shop in de gaten.

Het bijzondere van kunst voor mij is, is dat het een bredere functie heeft dan alleen maar mooi zijn. In dit geval herinnert het me eraan dat ik creatief ben en dat ik dat niet moet vergeten. Het inspireert me ook om creatief om te gaan met hoe ik in elkaar zit en dat te gebruiken in plaats van mezelf vooral dingen aan te leren die niet van nature gaan en waar andere mensen veel beter in zijn, zoals specialistisch werk.

Herinnering aan je creativiteit

Wil je zelf ook worden herinnerd aan je eigen creativiteit? We hebben een Etsy shop en maken de kunstwerken in kleine oplagen. Je zelf kiezen of je een houten of zwarte standaard wilt en ‘m aan de muur ophangen kan natuurlijk ook. Informatie over details zoals afmetingen en verzending vind je ook in de Etsy shop.

Ik hoop dat je net zo enthousiast bent als ik over deze houten lijntekeningen. En natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar hoe jij jouw creativiteit inzet. Ik ben benieuwd naar jouw verhalen. Laat het me weten in de reacties of stuur me een berichtje. Ik zou het leuk vinden om van je te horen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

Deze post bewaren om later nog eens terug te lezen, doe je door onderstaande afbeelding te pinnen:

5 Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published.

No products in the cart.